Teaterweekend i Stockholm

Med "Forever Piaf" på Göta Lejon med Malena och Beata Ernman, "Rain Man" på Oscarsteatern med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson eller "Saturday Night Fever" med bl a David Lindgren och Suzanne Reuter
3-dagarsresa
Avresa 12/11

En härlig teaterweekend i Stockholm då vi har möjlighet att se flera föreställningar! Vi har fått biljetter till "Forever Piaf" på Göta Lejon med Malena och Beata Ernman, "Rain Man" på Oscarsteatern med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson samt "Saturday Night Fever" på Chinateatern med bl a David Lindgren, Suzanne Reuter och Samuel Fröler! Bara att välja vilken/vilka man vill se!

"Forever Piaf"
Redan under sin korta livstid blev Edith Piaf legendarisk, en av 1900-talets absolut största sångikoner! Hennes drabbande, unika röst, hennes älskade sånger och hennes dramatiska liv har aldrig slutat beröra.
Göta Lejon presenterar "Forever Piaf", en nyskriven musikal med alla hennes kända låtar, en episk berättelse om hennes liv, hennes musik och hennes män!
Som den äldre Piaf ser vi Malena Ernman och som den yngre hennes dotter Beata Ernman, som tillsammans gestaltar Ediths inre och yttre verklighet. Genom Ediths dialog mellan sitt vuxna jag och det ständigt närvarande barnet, berättas historien om flickan som upptäcktes när hon sjöng i ett gatuhörn i Paris och steg från ett liv i fattigdom till att bli en av de klarast lysande stjärnorna på världshimlen....
Ediths vänner, älskare och kollegor gestaltas på scenen av ensemble och orkestermedlemmar. Flera av de viktigaste personerna i hennes artistiska utveckling spelas av Björn Kjellman.
Föreställningen varar 90 min utan paus.
På Göta Lejon den 12/11 kl 18.00.

"Rain Man"
Publiksuccén "Rain Man", som är en generös tidsresa direkt till 80-talet med en ny ensemble, flyttar in på Oscarsteatern i höst!
"Rain Man" är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise. Briljanta Robert Gustafsson och Jonas Karlsson spelar huvudrollerna tillsammans med stjärnor som Sofia Ledarp, Lars Väringer, Gustav Levin, Thérese Andersson Lewis och Polly Kisch. 
Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under hela sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror, Raymond Babbitt (Robert Gustafsson).
Brodern, som står under en förvaltare, bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper dvs hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas där han tänker dra nytta av Raymonds särskilda egenskaper och länsa kassorna på casinon.
Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir strapatsrikt och äventyrligt på många plan, så växer sig kärleken stark mellan dom i denna "feelgood"-föreställning!
På Oscarsteatern den 13/11 kl 15.30.Bra att veta
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt 40 kg/person
Vaccinpass erfordras. Hämtas på covidbevis.se


"Saturday Night Fever"

Den färgsprakande musikalen med de många låtklassikerna förflyttar dig tillbaka till 70-talets New York med dess glittrande heta discorytmer och partyliv. Musikalen genomsyras av Bee-Gees största hits som "Staying Alive", "How deep is your Love", "Night Fever", "Tragedy" och "More than a Woman". Filmen med John Travolta bidrog starkt till att discodansen exploderade som ungdomsrörelse i mitten av 70-talet.
Allt är på plats när musikalen kommer till Chinateatern i en ny, påkostad originalproduktion med stort fokus på kärleken till dans. I spetsen för en stjärnspäckad och sällsynt hårdsvängande ensemble möter vi David Lindgren som Tony Mareno, Andreas Lundstedt som discjockeyn Monty och i rollen som Tonys mamma och pappa ser vi Suzanne Reuter och Samuel Fröler. På scen ser vi dessutom Sveriges bästa dansare! 
Tony Mareno är en ung italien-amerikan som lever för lördagskvällarna på det lokala Brooklyn-discot "Odyssey". Genom sina häftiga steg och sköna stil blev Tony snabbt kung på dansgolvet, där den höjda arm-posen, som Travolta gjorde världsberömd, är Tonys signum. Men utanför klubben är livet långt ifrån en dans på rosor. Hemma är han i konstant fejd med sin pappa och i sin mammas ögon ska han konkurrera med sin äldre bror (Robert Rydberg) som till hennes oförställda glädje och stolthet blivit prästvigd. Inte heller jobbet som färghandelsbiträde ger honom mer än en möjlighet att överleva till nästa dag. Och i gänget Faces, där han är den obestridde ledaren, är kvällarna fyllda av meningslösa småbråk. Men allting förändras när han får syn på Stephanie Mangano (Kristina Lindgren) på discot och börjar repetera med henne inför klubbens stora danstävling. Stephanie drömmer om en värld bortom Brooklyn och hennes planer på att flytta över bron till Manhattan kommer snart förändra Tonys liv för all framtid!
Räkna med discofeber i Stockholm till hösten!
På Chinateatern den 13/11 kl 15.00.

Program

Dag 1
Efter uppsamling kör vi genom Smålands skogar och längs Vätterns glittrande vatten. Utmed resvägen gör vi lämpliga stopp för kaffe och mat. Framme i Stockholm checkar vi in på centrala Scandic Malmen. Föreställningen Forever Piaff börjar kl 18.00 på Göta Leijon ( endast 200 m från vårt hotell).

Dag 2
Frukostbuffé. Hela dagen är fri för egna strövtåg i vår vackra huvudstad. På eftermiddagen kör bussen till Chinateatern där musikalen "Saturday Night Fever" börjar kl 15.00 och vidare till Oscarsteatern där "Rain Main" börjar kl 15.30. Efter föreställningarna åker vi tillbaka till hotellet med vår egen buss.

Dag 3
Sovmorgon och frukostbuffé. Därefter hemresa med stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. Vi är åter i Skåne på kvällen efter en härlig teaterweekend i Stockholm!

Pris 2895:-

I resans pris ingår: Bussresa, 2 nätter i dubbelrum inkl frukostbuffé samt bussvärdinna.

Biljett på parkett "Rain Main": 700:-
Biljett på parkett till "Saturday Night Fever": 900:-
Biljett på parkett till "Forever Piaf": 900:-

Enkelrumstillägg: 1100:-


Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor