Inlandsbanan & Hurtigruten

Upplev både Sverige & Norge på samma resa!

7-dagarsresa
Avresa 30/7

Vi reser genom ett sommarfagert Sverige med skog, sjöar och slätter! I Mora hoppar vi på Inlandsbanan, en av Sveriges största sevärdheter som sträcker sig över mer än halva vårt rike! Från Östersund viker vi av och tar oss till vårt vackra grannland med en natur som inte liknar något annat! I Trondheim gör vi en guidad tur och går sedan ombord på Hurtigruten som tar oss till Kristiansund. Dessutom hinner vi med att åka på den vackra Atlanterhavsveien som är ett 9 km långt broprojekt och vi besöker även Tännforsen som är Sveriges största vattenfall!

Program

Dag 1
Efter uppsamling går färden vidare genom de småländska skogarna, längs Vättern, förbi Örebro till Falun. Under dagen gör vi lämpliga stopp utmed resvägen för mat och kaffe. Framme i Falun checkar vi in på First Grand Hotel. Middag.

Dag 2
Frukost. Vi fortsätter vår resa norrut till Mora där vi besöker Zornmuseet. Det ges även tid för lunch på egen hand, innan vi stiger ombord på Inlandsbanan för tågresa till Östersund. Hela Inlandsbanan sträcker sig från Gällivare i norr till Kristinehamn i söder, 130 mil. Den började byggas redan 1907 men det skulle ta 30 år innan den blev färdig! Idag är den en av Sveriges största sevärdheter! Under tågresan stannar vi för middag på en restaurang utmed sträckan. På sena kvällen anländer vi till Östersund där bussen väntar på att ta oss till Scandic Hotel City för incheckning och övernattning.

Dag 3
Vi börjar dagen med en liten rundtur på Frösön och i Östersund, innan vi beger oss västerut. Strax före Åre svänger vi av för att beundra Sveriges största vattenfall - Tännforsen! Vattenfallet är 38 meter högt och det forsar ca 800 kubikmeter vatten/sekund! Vi passerar sedan gränsen till Norge och kommer fram till Trondheim på eftermiddagen där vi börjar med ett besök i Nidarosdomen, stadens största sevärdhet. Vår lokalguide tar oss sedan med på en rundtur i staden innan vi checkar in på Clarion Hotel & Kongress. Middag på hotellet.

Dag 4
Efter frukost och utcheckning går vi ombord på Hurtigruten, "världens vackraste sjötur". Hela dagen tillbringar vi ombord och njuter av fantastiska vyer utmed Norges kust. Här finns även möjlighet att äta en god lunch. På eftermiddagen kommer färjan fram till Kristiansund och här väntar vår buss på oss. Vi åker på den vackra Atlanterhavsveien till Molde där vi checkar in på Quality Hotel Alexandra för övernattning och middag.

Dag 5
Efter frukost tar vi färjan från Molde till Vestnes och vidare med färjan från Linge till Eidsdal. Hela dagen åker vi genom Norges fantastiska fjordlandskap och gör ett lämpligt stopp för lunch. Framme i Sogndal checkar vi in för övernattning och middag på Best Western Laergreid Hotel.

Dag 6
Vi åker vidare söderut till Flåm varifrån vi gör en fantastisk båttur till Gudvangen, där vår buss väntar. Resan fortsätter sedan genom Norges inland till Drammen utanför Oslo, där vi checkar in på Comfort Hotel Union Brygge. Middag.

Dag 7
Resan hemåt fortsätter och efter Oslo passerar vi gränsen till Sverige. På hemvägen njuter vi av vår bohuslänska skärgård och stannar för kaffe och lunch längs vägen. Mot kvällen är vi åter i Skåne efter en oförglömlig resa i två fantastiska länder!

Pris 9995:-

I resans pris ingår: Bussresa, vägskatt, 5 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, Inlandsbanan Mora-Östersund inkl middag, inträde Nidarosdomen och Zornmuseet, lokalguide i Trondheim, Hurtigruten Trondheim-Kristiansund, alla båtresor i Norge samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 2300:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning 

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor