Saalbach/Hinterglemm med Bondens Marknad

Marknad, intressanta utflykter och vandring!

8-dagarsresa
Avresa 7/8

Följ med på en fantastisk resa till underbara Österrike! Vi bor 5 nätter på familjära Hotel Gungau i Hinterglemm, www.gungau.at och gör trevliga utflykter till bland annat Grossglockner och Salzburg. Här finns även stora möjligheter till vandring i de vackra omgivningarna! Under resan får vi uppleva den traditionella "Bondens Marknad" med parader, musik, dans, marknadsstånd och fest i hela byn! I resans pris ingår dessutom Saalbach/Hinterglemm Joker Card där fria åkturer med kabinliftar ingår och fina rabatter på olika aktiviteter!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett stopp i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Rödby. Färjan över till Puttgarden tar ca 45 min. Lunchstopp (pris ca 15 € inkl dryck) utanför Hamburg, därefter går resan vidare över Lüneburger Heide och vi passerar bl a förbi Hannover, innan vi checkar in för natten på utmärkta Freizeit Inn i Göttingen. Middag på hotellet.

Dag 2
Vår resa söderut fortsätter via bland annat Würzburg, Nürnberg och München. Lunchstopp utmed resvägen. På eftermiddagen passerar vi gränsen till Österrike och färdas på vackra vägar fram till Saalbach/Hinterglemm. Incheckning på familjära Hotel Gungau i Hinterglemm för 5 nätter, www.gungau.at. Välkomstdrink. Middag och fria alkoholfria drycker samt öl och vin ingår obegränsat kl 18-20.30 varje kväll!

Dag 3
Efter en god österrikisk frukost gör vi en härlig dagstur upp till Grossglockner, Österrikes högsta berg. Här avnjuter vi en god picnic och njuter av utsikten och alpluften! Pris beroende på vilka delikatesser som dukas upp...

Dag 4
Stora festligheter i byn - Bondens Marknad med underhållning, musik, dans, mat- och öltält, marknadsstånd, parader och mycket mer! Byn är mest känd som skidort men även på sommaren lockar alperna med vackra vandringsleder. Joker Card med fria åkturer med kabinliftar ingår i resans pris.

Dag 5
Festligheterna fortsätter i byn hela dagen. Program för 2018 finns på www.saalbach.com/de/events/37.hinterglemmer-bauernmarkt.

Dag 6
Utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg arrangeras. Stadens "gamla stan" är med på Unescos världsarvslista och vi har hela dagen på oss att utforska denna vackra stad. Kanske ett museibesök eller lite shopping lockar? Pris för utflykten: 350:-

Dag 7
Frukost och utcheckning. Tyvärr måste vi säga Auf Wiedersehen till Hotel Gungau och packa in i bussen för hemresa. Övernattning på Hotel Best Western i Jena.

Dag 8
Stor tysk frukostbuffé, därefter sätter vi oss i bussen för att åka norrut förbi Leipzig och Berlin. Lunch utmed resvägen och vi hinner med lite gränshandel i Rostock, innan färjan till danska Gedser avgår. Vi färdas på snabba motorvägar genom Danmark och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en underbar resa till härliga Österrike!

Pris 7195:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension (inkl dryck på Hotel Gungau), Saalbach/Hinterglemm Joker Card samt reseledare.
Tillkommer: picnic dag 3 och utflykt dag 6

Enkelrumstillägg: 1000:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor