Whiskyresa till Skottland

Whiskydestillerier, Highlands, Edinburgh!

6-dagarsresa
Avresa 1/5         

Skottland är whiskyns förlovade hemland och är ett kulturarv som vårdas med omsorg. Över hälften av de gyllene dryckerna tillverkas i nordöstra Skottland i området Speyside och det är också här vi kommer att tillbringa mesta tiden. Vi kommer att besöka olika destillerier, bland annat Glenlivet, Edradour och Glenfiddich.

För den som verkligen vill uppleva whisky, är ett besök på ett whiskydestilleri ett måste! Det ger en unik inblick i whiskyns historia och tillverkning.

Dessutom besöker vi The Whisky Scotch Experience i Edinburgh där vi på ett kul och intressant sätt får lära oss mer om nationaldryckens 300-åriga historia!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron till Kastrup där Norwegians flyg avgår kl 13.40 och landar i Edinburgh kl 14.30. Vi börjar vår resa i Skottland med ett besök på Skottlands minsta destilleri - Edradour. Här görs allt fortfarande för hand, inget är industrialiserat och naturligtvis får vi en rundvisning och provsmakning. Vi åker sedan norrut genom det fantastiska skotska landskapet till Highlands och Inverness där vi checkar in för två nätter på Royal Highland Hotel. Middag.

Dag 2
Frukost. Hela dagen tillbringar vi i Speyside - detta underbara landskap med små, pittoreska byar och typiskt brittiska stenhus! På förmiddagen gör vi besök på Glen Moray Destillery och Macallan Destillery. Lunchen tar vi på egen hand i whiskyns "huvudstad" Dufftown - ett självklart stopp för alla whiskyälskare! Staden producerar mest maltwhisky i Skottland och här finns många "whisky shop" där man hittar de flesta sorter. Efter lunchen fortsätter vi till ett av de mest välkända destillerierna - Glenfiddich. Dagen avslutas med ett besök på Aberlour Destillery. Naturligtvis ingår det rundvisningar och provsmakningar på alla destillerier vi besöker. Mot kvällen återvänder vi till Inverness och vårt hotell. Middag.

Dag 3
Efter frukost och utcheckning, lämnar vi Inverness och tar oss söderut längs med sjön Loch Ness. Vi gör ett stopp utmed strandkanten, kanske vi skymtar det berömda sjöodjuret? Vid den gamla fästningen Fort Williams svänger vi av och kör västerut till Ben Nevis Destillery för rundvisning och provsmakning. Strax utanför staden Stirling checkar vi in på Stirling Court Hotel för övernattning och middag.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa till Edinburgh där vi möter vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i denna fantastiska stad! Rundturen avslutas med ett besök på det imponerande slottet som tronar över hela staden. På eftermiddagen besöker vi The Scotch Whisky Experience där vi på ett roligt och intressant sätt lär oss mer om nationaldryckens historia. Rundturen avslutas i ett rum med världens största samling whiskysorter! Otroligt! Incheckning för två nätter på Holiday Inn Edinburgh City West. Kvällen är fri för egna upptäckter i staden!

Dag 5
Hela dagen fri för egna strövtåg. Kanske man vill göra ett besök på St Mary´s Close, en del av gamla Edinburgh som ligger under de nya byggnaderna? Eller bara strosa omkring på huvudgatan Royal Mile och shoppa eller titta på någon av de spontana uppträdena/säckpipsspelare som alltid dyker upp här. Vi avslutar resan med en skotsk afton med traditionell musik och mat!

Dag 6
Efter frukost är det dags att säga Goodbye till Skottland för denna gång. Norwegians flyg avgår från Edinburgh kl 15.55 och landar på Kastrup kl 18.40. Här väntar bussen som tar oss tillbaka till Sverige efter en inspirerande och oförglömlig resa till whiskyns hemland - Skottland!

Pris 11 795:-

I resans pris ingår: Flygresa Köpenhamn-Edinburgh t/r, flygskatter, Eu-moms, vägskatter, bussresor, broavgifter, 5 nätter i dubbelrum inkl frukost, 3 middagar, skotsk afton med mat och underhållning, alla besök på destillerier med rundvisningar och provsmakningar enligt program, inträden enligt program, lokalguide i Edinburg samt reseledare från Hagestad Touring under hela resan.

Enkelrumstillägg: 2200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor