Ungern
med Budapest & Eger

Med besök i Dresden och Prag

9-dagarsresa
Avresa 29/9

I Ungern har man allt inom räckhåll; storstadsbrus, viltrika skogar och fiskrika vattendrag, ett stilla lugn och en hetsig puls. Ett smultronställe både för den som behöver vila upp sig och för nyfikna livsnjutare! Vi väljer att bo både i den pulserande huvudstaden Budapest och den stillsamma orten Eger, känd för sina goda viner! Härifrån gör vi intressanta utflykter, bland annat till konstnärsbyn Szentendre och en heldag på Puzstan då vi får uppleva en fantastisk hästshow!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar för förmiddagskaffe i Danmark innan vi fortsätter till Gedser. Här tar vi färjan över till Rostock och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé (pris 200 kr, beställes vid bokning av resa). Från Rostock åker vi på snabba motorvägar genom Tyskland, förbi Berlin till Dresden. Efter en kortare rundtur checkar vi in för övernattning och middag på Wyndham Garden Hotel.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa söderut och passerar gränsen till Tjeckien. I Prag gör vi ett längre stopp för lunch och lite sightseeing på egen hand. På eftermiddagen korsar vi gränsen till Slovakien och checkar in för övernattning och middag på Mercure Hotel i huvudstaden Bratislava.

Dag 3
Vi har lite tid att utforska Bratislava, Slovakiens vackra huvudstad, innan vi sätter oss bekvämt i bussen och fortsätter till Ungern och Budapest. Här möter vi vår lokalguide som tar oss med på en rundtur då vi bland annat får se det fantastiska parlamentet, Géllerthöjden och Hjältarnas Plats. Därefter checkar vi in på centrala Leonardo Hotel. Middag på hotellet.

Dag 4
Idag gör vi en utflykt till Puzstan och gården Varga Tanya. Här åker vi med häst och vagn och får se deras ekologiska jordbruk, innan vi bjuds på en fantastisk traditionell hästshow! Besöket avslutas med en 3-rätterslunch inkl rött/vitt vin och underhållning! På eftermiddagen återvänder vi till Budapest och vårt hotell. Middag.

Dag 5
På förmiddagen gör vi ett besök på Zwack Unicum Museum. Drycken räknas som Ungerns "nationaldryck" och påminner lite om Jägermeister. Vi får se hur tillverkningen fungerar och avslutar med en provsmakning. Resten av dagen är fri för egna strövtåg i Budapest. Kanske ett bad i en varm källa på något av stadens alla badhus eller lite shopping på den fina gågatan med massor av affärer? Det finns även möjlighet att åka på en liten rundtur på Donau som delar staden i Buda och Pest. På kvällen ingår ännu en god middag på hotellet.

Dag 6
Vi lämnar Budapest efter frukost och utcheckning och kör till konstnärsstaden Szentendre. Här får vi en guidad rundtur bland alla museum och gallerior. Bland annat hittar vi här Skanzen Museum som har vår svenska Skansen som förebild. Vi har även lite egen tid för lunch och shopping, innan vi fortsätter vår resa till Eger där vi checkar in på Hotel Eger & Park. Middag på hotellet.

Dag 7
Efter frukost möter vår lokalguide oss för en rundtur. Eger är känt för sitt vackra slott från 1200-talet, sina termalbad, gamla byggnader och sina goda röda viner. Vi avslutar rundturen med en vinprovning (6 viner) på Thummerer Pince. Resten av dagen är fri för egna upptäckter. I "vindalen" i Eger finns massor av vinkällare nersprängda i bergen där man kan prova fler viner (och köpa) till mycket bra priser! Eller kanske ett bad i något termalbad lockar? På kvällen samlas vi på hotellet för ännu en god middag.

Dag 8
Frukost och utcheckning. Vi beger oss norrut igen och åker genom det vackra ungerska och slovakiska landskapet till Polen. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch. Mot kvällen kommer vi fram till Legnica och checkar in på Qubus Hotel för middag och övernattning.

Dag 9
Vi fortsätter vår resa hemåt, korsar gränsen till Tyskland och passerar Berlin, innan vi kommer fram till Rostock. Färjan till Gedser avgår kl 17.00 och ombord finns möjlighet att äta en god middagsbuffé (pris 200 kr, beställes vid bokning av resa). Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en minnesrik och oförglömlig resa i Ungern!

Pris 9395:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, 8 nätter i dubbelrum inkl halvpension, lokalguider i Budapest, Szentendre, Puzstan och Eger, hästshow med 3-rätterslunch inkl rött/vitt vin och underhållning, inträde till Zwack Unicum, vinprovning på Thummerer Pince samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 2350:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor