Moseldalen

med Ahr- och Rhendalen

6-dagarsresa
Avresa 6/10

Moseldalen är en av Europas vackraste vindalar med branta vinsluttningar, borgmagi, vingårdar, romantiska korsvirkesbyar och inte minst den vackra floden Mosel! Detta spektakulära landskap är mest känt för sitt goda Riesling-vin och under resan finns det många möjligheter att prova alla olika sorter. Vi bor i charmiga Bernkastel, som är en av de vackraste korsvirkesstäderna i Moseldalen!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe (kaffe och ost-skinksnittar finns att köpa på bussen), innan vi fortsätter till Rödby. Här rullar vi ombord på färjan som på 45 minuter tar oss till Puttgarden. Färden går vidare på tyska autobahn och vi stannar för lunch utanför Hamburg. På sena eftermiddagen kommer vi fram till vårt övernattningshotell Hotel Idingshof i Bramsche. Middag.

Dag 2
Frukost. Därefter fortsätter resan söderut genom Ruhrområdet, förbi Köln och vårt första stopp för dagen bli i Bad Neunahr i Ahrdalen, som är mest känt för sina rödviner. På Weingut Kloster Marienthal provar vi sex olika viner och avslutar besöket med lunch, bestående av områdets specialitet "Flammkuchen", en tunn variant av pizza (ingår i resans pris). På eftermiddagen fortsätter vi till Mosel och Bernkastel. Här checkar vi in på fina Hotel Moselblümchen för 3 nätter, www.hotel-moselbluemchen.de. Innan middagen bjuds det på vinprovning på Drei Könige (ingår i resans pris). Middagen avnjuter vi sedan på Gaststätte Altes Brauhaus.

Dag 3
Frukost. Idag gör vi en heldagsutflykt till Rhendalen. Vi åker till Bingen och tar färjan över till vinorten framför andra, Rüdesheim. Vi börjar med ett besök på Niederwalddenkmalmonumentet med en enorm utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Därefter gör vi som ca 3 miljoner turister gör varje år - njuter av atmosfären på Drosselgasse, den 3 meter breda och 140 meter långa stensatta gränden med ett flertal trevliga öl- och vinstugor. Lunch och vinprovning arrangeras (beställes vid bokning av resa). Kanske lockar en eftermiddagsdans och en Rüdeheimerkaffee, innan vi åter tar plats i bussen för att återvända till Moseldalen. Middagen ikväll avnjuter vi på Restaurang Doctor-Weinstuben.

Dag 4
Frukost. På förmiddagen besöker vi den svensktalande vinbonden Alfred Port. Här får vi lära oss om vintillverkningen, innan vi bänkar oss för vinprovning och lunch i form av "winzerbrot" (ingår i resans pris). Naturligtvis ges det tillfälle att inhandla de goda vinerna med hem. Därefter går vi ombord på en av passagerarbåtarna som tar oss med på en rogivande och härlig flodfärd till Traben-Trarbach. Här väntar bussen på oss och tar oss tillbaka till Bernkastel. Resten av dagen är fri att spendera i Bernkastel med sina vackra korsvirkeshus från 1600-talet. På kvällen samlas vi för middag på Restaurang Bahnhof Cues-das Brauhaus.

Dag 5
Frukost och utcheckning. Innan vi lämnar Moseldalen gör vi ett besök i vackra Cochem med sina fantastiska korsvirkeshus! Därefter styr vi bussen norrut igen och i Hannover checkar vi in på vårt övernattningshotell GHotel & Living, www.ghotel.com. Middag på hotellet.

Dag 6
Vi fortsätter vår resa hemåt via Hamburg och stannar på en trevlig restaurang för lunch (ingår ej). Framme i Puttgarden tar färjan oss tillbaka till Rödby. Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en härlig vinresa till Moseldalen!

Pris 6995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 3 nätter i dubbelrum inkl frukost, middag dag 2-4, utflykter enligt program, 3 vinprovningar, 2 luncher, båttur på Mosel dag 4 samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 700:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor