Rhen-Mosel

Klassikern! Boende i Rüdesheim

5-dagarsresa
Avresa 27/9

Rhen och Mosel är Tysklands mest kända vindistrikt! Här odlades vin redan på romartiden. Regionen präglas av vinbergen och vinsluttningarna, vinstäder med korsvirkesromantik, borgmagi, myten om Loreley och naturligtvis de vackra floderna Rhen och Mosel. Här hittar vi världens brantaste vindalar. Följ med och låt dig inspireras av floderna och det sagolika landskapet!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan över till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi åker sedan på snabba motorvägar söderut och gör ett stopp utanför Hamburg för lunch. Under eftermiddagen passerar vi Lüneburger Heide och Hannover, innan vi drar åt handbromsen för att dricka eftermiddagskaffe. Stärkta av kaffet åker vi vidare och mot kvällen kommer vi fram till Göttingen och checkar in på Freizeit Inn Hotel, www.freizeit-in.de. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukostbuffé. Därefter beger vi oss mot Frankfurt am Main och vidare in i Rhendalen och till Assmanhausen som bland annat är känt för sina goda rödviner. Här njuter vi av en lättare lunch, följt av vinprovning. Mätta och belåtna fortsätter vi på eftermiddagen mot vinorten framför alla andra - Rüdesheim och börjar med ett besök på utsiktsplatsen vi det mäktiga Niederwalddenkmalmonumentet. Incheckning på Hotel Rüdesheimer Hof, www.ruedesheimer-hof.de. Efter middag på hotellet finns det bord reserverade för oss i en av vinstugorna på den tre meter breda och 140 meter långa Drosselgasse. Det är här som vin, dans och sång sedan 50-talet har roat turister från hela världen!

Dag 3
Efter frukost arrangeras en utflykt längs floden Rhen till den kända Loreley-klippan där vi njuter av den tjusiga utsikten över Rhen. Därefter stiger vi ombord på en av de stora flodbåtarna. Båtfärden tillbaka till Rüdesheim tar ca 3 timmar och är en underbar, rogivande och oförglömlig resa. Pris för utflykten: 40 €. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i Rüdesheim. Vinprovning arrangeras för de som önskar, pris ca 15 €. På kvällen har vi reserverat bord på en trevlig restaurang, pris ca 25 €. Utflykt, vinprovning och middag beställes vid bokning av resa.

Dag 4
Idag erbjuder vi en utflykt till den vackra och romantiska Moseldalen. Vi börjar med att åka bilfärjan över Rhen till en annan känd vinort, Bingen. Färden går över Hunsrückenhöjden till Bernkastel-Kues med sina tjusiga korsvirkeshus (Spitzhäuser) från 1600-talet. Efter besöket i Bernkastel åker vi med bussen till stadsdelen Kues, även kallad Schwedenstadt, för att prova vin hos svensktalande vinbonden Alfred Port. Han berättar för oss om vinframställning och hur det är att vara vinbonde idag. Här äter vi även lunch i form av Winzerbrot som betyder vinbondesmörgåsar och dricker av Alfreds goda viner därtill. Avslutningsvis får vi naturligtvis möjlighet att köpa några flaskor med oss hem. Under eftermiddagen åker vi på slingriga vägar norrut längs Mosel och stannar för eftermiddagskaffe i den populära och gemytliga vinorten Cochem. På sena eftermiddagen är vi tillbaka i Rüdesheim. Pris för utflykten: 50 €. Även denna kvällen har vi reserverat bort på en trevlig restaurang, pris ca 25 €. Utflykt och middag beställes vid bokning av resa.

Dag 5
Efter frukost säger vi Auf Wiedersehen till Rüdesheim och beger oss ut på autobahn. Vi väljer att köra över Kassel, Göttingen, Hannover, Hamburg och Lübeck. Via färjan Puttgarden-Rödby och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en trevlig , innehållsrik och oförglömlig vinresa!

Pris 5295:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 2 nätter i dubbelrum inkl frukostbuffé, vinprovning och lunch dag 2 samt reseledare.

Tillkommer: utflykter och middagar enligt program

Enkelrumstillägg: 650:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

B
ra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person
Utflykter & middagar betalas i Euro


Fler resor