Almabtrieb/Kofest i Österrike

Med bl a Innsbruck & Vipiteno

7-dagarsresa
Avresa 11/9

I Tyrolen i Österrike är det många fester i alla småbyar och en gång om året, när kossorna tas hem från betet på hösten, är det extra trevligt! Alla hjälps åt, det är marknad på gator och torg och korna är vackert utsmyckade med blommor när de kommer tillbaka till byn. Följ med oss och upplev denna traditionella och speciella händelse! Vi bor i byn Fulpmes på fyrstjärniga Hotel Donnerhof. Härifrån gör vi utflykter till Innsbruck och Vipiteno i Italien! Succé år efter år!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Här tar vi färjan till Rostock och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé (pris 200 kr, beställes vid bokning av resa). Efter ankomst fortsätter vi förbi Berlin, stannar för eftermiddagskaffe och mot kvällen kommer vi fram till Halle. Vi checkar in för övernattning och middag på H+ Hotel Leipzig-Halle.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa söderut och passerar Jena och Nürnberg och via München, gränsen till Österrike. På eftermiddagen kommer vi fram till Fulpmes och checkar in för fyra nätter med halvpension på fyrstjärniga, centrala Hotel Donnerhof, www.donnerhof.at. Middag på hotellet.

Dag 3
Idag åker vi till Innsbruck som av många anses vara en av världens vackraste städer. Vi börjar med att besöka Tyrol Panorama Bergisel. Tid ges även för egna upptäcktsfärder i staden. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Fulpmes och resten av dagen är fri för egna strövtåg. På kvällen uppträder "Die Amigos" i byn. OBS! biljetter beställs vid bokning av resa (pris ca 35 €). www.die-amigos.de

Dag 4
Efter frukost ger vi oss ut på en utflykt till Italien och staden Vipiteno. På vägen dit åker vi förbi skidorten Matrei och passerar Brennerpasset. I Vipiteno ges det möjlighet att shoppa italienska specialiteter såsom vin, likörer och lädervaror, eller att bara njuta av atmosfären på ett litet café. På eftermiddagen återvänder vi till Fulpmes och vårt hotell. Middag.

Dag 5
Idag är det den stora fest-dagen! Hela dagen tillbringar vi i Fulpmes och deltar i festligheterna, beundrar kossorna när de passerar genom centrum och firar tillsammans med lokalbefolkningen! Mot kvällen samlas vi på vårt hotell för ännu en utsökt middag.

Dag 6
Det har blivit dags att säga adjö till Fulpmes och Österrike och bege oss hemåt igen. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch och mot kvällen anländer vi till Göttingen och checkar in på fina Freizeit Inn Hotel för övernattning och middag.

Dag 7
Frukost. Vi fortsätter vår hemresa norrut och passerar under dagen bland annat Hannover och Hamburg. Vi hinner med lite gränshandel innan färjan tar oss till Rödby. Vidare över Öresundsbron och på kvällen är vi åter i Sverige efter en upplevelserik och oförglömlig resa till Österrike!

Pris 7495:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program, inträde Panorama Bergisel samt reseledare.

Tillkommer: biljett till "Die Amigos", ca 35 €

Enkelrumstillägg: 500:- (obs! endast 4 st)
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor