Almabtrieb/Kofest i Österrike

med bl a Rattenberg & Krimmler Wasserfall

7-dagarsresa
Avresa 18/9

Succéresan år efter år! I Tyrolen i Österrike är det många fester i alla småbyar och en gång om året, när kossorna ska tas hem från betet, är det extra trevligt! Alla hjälps åt, det är marknad på gator och torg och korna är vackert utsmyckade med blommor när de kommer tillbaka till byn. Följ med oss och upplev denna traditionella och speciella händelse! Vi bor i byn Kirchberg, vackert beläget i Tyrolen. Härifrån gör vi utflykter till Innsbruck, Rattenberg och Krimmler Wasserfall.

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Här tar vi färjan till Rostock och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé (pris 200 kr, beställes vid bokning av resa). Efter ankomst fortsätter vi förbi Berlin och gör lämpligt stopp för eftermiddagskaffe utmed resvägen. Framme i Dessau checkar vi in på Radisson Blu Fürst Leopold Hotel. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa söderut och passerar bland annat Nürnberg och München innan vi åker över gränsen till Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för förmiddagskaffe och lunch. På eftermiddagen kommer vi fram till Kirchberg och checkar in för fyra nätter med halvpension på Hotel Kirchenwirt, www.kirchenwirt.co.at. Middag.

Dag 3
Idag gör vi en härlig bergstur till Krimmler vattenfallen. Vi kör på vackra vägar och gör lämpliga utsikts- och fotostopp. Lunchen intar vi i form av en god pic-nic (pris beroende på vilka delikatesser som dukas upp). Uppfyllda av naturupplevelser återvänder vi till Kirchberg och vårt hotell. Middag.

Dag 4
Dagens utflykt går till Tyrolens huvudstad Innsbruck som av många anses vara en av världens vackraste städer. Vi börjar med att besöka rundmålningen Tirol Panorama uppe på Bergisel som visar slaget om Tyrolen och därefter har man tid för egna upptäcktsfärder i staden. På eftermiddagen åker vi vidare till Rattenberg, Tyrolens minsta och äldsta stad. Därefter återvänder vi till Kirchberg och vårt hotell. Middag.

Dag 5
Idag är det den stora fest-dagen! Hela dagen tillbringar vi i Kirchberg och deltager i festligheterna, beundrar kossorna när de passerar genom centrum och firar tillsammans med lokalbefolkningen! Mot kvällen samlas vi på vårt hotell för ännu en utsökt middag.

Dag 6
Det har blivit dags att säga adjö till Kirchberg och Österrike och bege oss hemåt igen. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch. Mot kvällen anländer vi till Halle och checkar in på Tryp by Wyndham för övernattning och middag.

Dag 7
Frukost. Vi fortsätter vår hemresa norrut och passerar under dagen bland annat Potsdam och Berlin. Vi gör lämpliga stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. I Rostock väntar färjan som tar oss tillbaka till Gedser, vidare över Öresundsbron och på kvällen är vi åter i Sverige efter en upplevelserik och oförglömlig resa till Österrike!

Pris 6495:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program, inträde Panorama Bergisel samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1000:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor