Wien

med bl a Urquell i Plzen & slottet Schönbrunn

7-dagarsresa
Avresa 17/8

Wien känns nästan som en småstad men med en världsmetropols historia. En charmig stad med mycket historia, kultur, medeltida kvarter och shopping i världsklass! Under resan provar vi öl på bryggeriet Urquell och vin på Schlumberger. Vi får även en privat visning av det vackra palatset Schönbrunn och dess fantastiska trädgårdar! En lugn och behaglig resa med lite storstadspuls och oförglömliga upplevelser!

Program

Dag 1
Avresa från respektive påstigningsorter. Färdvägen går över de danska öarna till Gedser och här väntar färjan som på knappt två timmar tar oss till Rostock. Under överfarten finns det möjlighet att äta lunchbuffé (pris 200 kr, beställes vid bokning av resa). Vi fortsätter genom Mecklenburg-Vorpommern förbi Berlin och stannar för eftermiddagskaffe utmed resvägen. I Leipzig checkar vi in för middag och övernattning på Loginn by Achat Hotel.

Dag 2
Efter en god frukostbuffé, fortsätter vår resa söderut och vi passerar gränsen till Tjeckien. Strax väster om Prag ligger den vackra medeltida staden Plzen. Som namnet antyder är det en riktig "ölstad" med det kända bryggeriet Pilsner Urquell. Vi får en guidad visning på bryggeriet som avslutas med ölprovning. Vill man ha ytterligare öl efter provningen så ligger en av Tjeckiens största pubar, Na Spilce med 550 sittplatser, precis bredvid bryggeriet. Mot kvällen checkar vi in på Courtyard by Marriott Hotel. Middag på hotellet.

Dag 3
Frukost och utcheckning. Vi åker vidare genom det tjeckiska landskapet och passerar bland annat Brno, innan vi korsar gränsen till Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för lunch och kaffe. Framme i Wien checkar vi in på Ibis Wien Mariahilf Hotel för 3 nätter. Vi avslutar dagen med middag på hotellet.

Dag 4
Dagen börjar med en stadsrundtur med lokalguide då vi bland annat får se Rådhuset, Parlamentet, Operan, Stefansdomen och habsburgarnas vinterpalats Hofburg med den berömda Spanska Ridskolan. På eftermiddagen besöker vi det fantastiska slottet Schönbrunn och dess vackra trädgårdar med anor från 1600-talet. Vi får en privat visning av slottet och tid ges även att på egen hand strosa i trädgårdarna. Mot kvällen återvänder vi till Wien.

Dag 5
Förmiddagen är fri för egna upptäcktsfärder i denna fina stad som åldrats med värdighet. Den gamla stadskärnan är med på Unescos världsarvslista och man kan även besöka den livliga marknaden Naschmarkt och strosa runt bland matstånden för att insupa dofter och intryck från världens alla hörn. På eftermiddagen gör vi ett besök i Schlumbergers vackra vinkällare med välvda stenvalv och mängder av vinflaskor. Vi får en guidad rundtur och lär oss mer om vintillverkningen och avslutar med en provsmakning. Sista kvällen i Wien äter vi gemensam middag på stadens äldsta restaurang Griechenbeisl med anor från 1400-talet.

Dag 6
Vi får tyvärr lämna Wien och Österrike för denna gång och beger oss norrut igen, korsar gränsen till Tjeckien och passerar förbi Prag och Dresden i Tyskland, innan vi kommer fram till Bersteland. Vi gör lämpliga stopp utmed resvägen för kaffe och lunch. Incheckning på Van der Valk Spreewald Parkhotel för övernattning och middag.

Dag 7
Resan hemåt fortsätter genom Tyskland förbi Berlin till Rostock. Här väntar färjan som tar oss tillbaka till Gedser och via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en härlig sommarresa till Österrike och Wien!

Pris 6995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 2 nätter i dubbelrum inkl frukost, middag på Griechenbeisl dag 5, inträde Schönbrunn, rundvisning och ölprovning på Urquell, rundvisning och vinprovning på Schlumberger, lokalguide samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1650:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor