Kina

Med bl a Peking, Kinesiska Muren & Shanghai

9-dagarsresa
Avresa 2/11 - 2019 och 21/3 - 2020

Nyhet 2019! En fantastisk resa till Kina! På resan får du uppleva det bästa av Kina med en svensktalande guide och en representant från Hagestad Touring.

Peking/Beijing, Kinesiska Muren och storstaden Shanghai med ca 24 miljoner invånare, är bara några exempel på vad som ingår i resan. Vi flyger direkt med SAS från Kastrup till Peking och även hemresan går från Shanghai direkt till Köpenhamn. Givetvis ingår transporten till och från Kastrup.

Tveka inte! Anmäl dig idag!

Program

Dag 1
Bussen hämtar upp på respektive påstigningsplatser och kör oss via Öresundsbron till Kastrup. Under flygresan till Peking serveras vi middag. Vår reseledare är med under hela resan.

Dag 2
Innan vi landar serveras frukost ombord på planet och vid ankomsten möts vi av vår svensktalande guide. Vi inleder med att äta lunch (ingår) för att sedan besöka Sommarpalatset, dit det Kejserliga hushållet tog sin tillflykt under de heta sommarmånaderna. Här får vi bland annat uppleva den Långa Gången, som är dekorerad med över 1400 utsökta målningar. Därefter åker vi till vårt 4-stjärniga Qianmen Jianguo Hotel. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på en närbelägen restaurang.

Dag 3
Efter en god kinesisk frukost besöker vi Himmelska Fridens Torg - skådeplatsen för flera betydelsefulla händelser i Kinas moderna historia och det är även Mao Zedongs sista viloplats. Därefter fortsätter vi in till den Förbjudna Staden, som med sina tusentals rum är världens största palatskomplex. Härifrån styrde kejsarna Mittens Rike under flera århundraden, helt avskärmade från resten av befolkningen. Utanför området besöker vi Jingshanparken och Kolberget. Vi beger oss sedan till hutongerna, som är Pekings traditionella bostadskvarter. Vi åker cykelriksha (cykeltaxi) runt i de trånga gränderna, besöker Trumtornet och en te-marknad. Vi blir även hembjudna på lunch, kinesisk husmanskost, hos en lokal familj (ingår). Mot kvällen återvänder vi till vårt hotell. Middag.

Dag 4
Frukost. Vi åker till bergstrakterna norr om Peking, till Mutianyu där vi möts av synen av den 700 km långa Kinesiska Muren. Vi tar linbanan upp för att vandra på världens längsta byggnadsverk. Fantastiskt! Lunch ingår. På eftermiddagen shoppar vi på Sidenmarknaden och på kvällen njuter vi av en god middag bestående av den delikata Pekingankan.

Dag 5
Frukost och utcheckning. Idag beger vi oss till parken kring Himmelens Tempel för morgongymnastik. Här samlas varje morgon hundratals pensionärer för att utöva allt från Qigong till folkdans. Varför inte göra dom sällskap? Därefter besöker vi det magnifika templet med sitt karakteristiska blåglaserade tak. Hit kom kejsarna två gånger om året för att, som Himmelens representanter på jorden, be till högre makter om rikets fortsatta stabilitet och välstånd. Vi åker sedan till tågstationen för att stiga ombord på det supermoderna höghastighetståget som kommer att ta oss till Shanghai - ca 120 mil på 5 timmar! Lunch ingår ombord på snabbtåget. I Shanghai väntar en buss på oss och vi tar oss in till The Bund, strandpromenaden längs floden Huangpu. Här flanerar vi och studerar de koloniala bank- och handelshusen i kontrast mot stadens ultramoderna skyline på andra sidan floden. Därefter incheckning på nästa 4-stjärniga hotell, Greenland Jiulong Hotel. Middag ingår på en närbelägen restaurang.

Dag 6
Efter frukost tar vi oss till den del av staden som en gång i tiden omgärdades av en stadsmur, dvs det gamla Shanghai. Vi promenerar genom de charmiga kvarteren och besöker den utsökta Yu-trädgården som är ett mästerverk i traditionell kinesisk trädgårdskonst. Vi äter lunch (ingår) och tar oss sedan till de glittrande skyskraporna i Pudongdistriktet. Något motsägelsefullt startar vi vårt besök i det moderna Shanghai med att gå in på stadens historiska museum, beläget i källarplanet till det ikoniska tv-tornet Oriental Pearl Power. Utställningen är väl genomtänkt och ger oss en spännande inblick i stadens brokiga historia. Efter besöket kan man åka upp i världens näst högsta byggnad, Shanghai Tower 632 m ö h. Inträde 25 € tillkommer. Dagen avslutas med en kryssning på floden då vi njuter av god mat och dryck ackompanjerad av den upplysta staden!

Dag 7
Frukost. Idag gör vi en utflykt till Zhujiajiao, som ligger i utkanten av Shanghai. Orten är 1700 år gammal och kan beskrivas som Kinas Venedig fast med kinesisk arkitektur. Vi gör en båttur genom byn och äter en gemensam lunch (ingår), innan det ges tid att strosa runt bland gränderna och kanalerna på egen hand. På eftermiddagen återvänder vi till Shanghai och avslutar dagen med middag samt en spektakulär akrobatikshow. Staden är känd över hela landet för sina mycket duktiga akrobater och just den här showen anses vara en av de bästa!

Dag 8

Idag besöker vi Tianzifang - ett område med traditionella arbetarbostäder beläget i södra delen av de franska kvarteren. Detta var från början mycket enkla bostadskvarter, byggt i den typiska Shikumen-stilen, men är idag ett tillhåll för lokala konstnärer och trendiga små hantverks- och designbutiker. Vår guide tar oss med på en kort tur genom gränderna, innan vi får lite tid att kika runt på egen hand. Sedan tar vi oss till en av Shanghais äldsta och mest betydelsefulla buddhistiska helgedomar - Jingán-templet. Efter en guidad visning av templet äter vi lunch (ingår). Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och på kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 9
Frukost, utcheckning och transfer till flygplatsen. Direktflyg från Shanghai till Köpenhamn. Mat och dryck ombord. På Kastrup väntar vår buss som tar oss tillbaka till Sverige efter en oförglömlig resa till fantastiska Kina!

Pris 2019: 19 400:-
Pris 2020: 21 000:-

I resans pris ingår: Bussresa Kastrup t/r, broavgift, flygresa Kastrup-Peking samt Shanghai-Kastrup i ekonomiklass, 7 nätter i dubbelrum inkl frukost, middagar och luncher varje dag, svensktalande guide hela resan, bussresor i Kina, inträden och avgifter enligt program, tågresa Peking-Shanghai i 2:a klass, linbana till Kinesiska Muren, akrobatikshow samt representant från Hagestad Touring under hela resan.

Tillkommer: 
Visumkostnader
Inträde Shanghai Tower 25€

Enkelrumstillägg: 3100:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning -  sista bokningsdag 24/7 och 11/12

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här! 
OBS! Priset 2020 är preliminärt då flyget ej är bokningsbart än.

Bra att veta:
Pass måste vara giltigt minst 6 mån efter hemkomst.
Visum krävs (vi hjälper till med detta).
Passkopior ska skickas till oss senast 2 mån innan avresa.
Bagagevikt: 1 incheckat bagage á 23 kg samt handbagage max 8 kg per person.
Valuta: Yuan renminbi & Euro


Fler resor