-  

Kosta Outlet m hyttsill o guidad rundtur i Utvandrarnas fotspår

En ny härlig 2-dagarsresa till Småland

Avresa 8/9 

Program

Dag 1
Vi åker från Hagestad, Gamla Mälarhusvägen 164 kl.07.00-Borrby kiosken kl 07.10-Skillinge Torget kl 07.20-Simrishamn, Godsmagasinet kl.07.35-Gärsnäs jvgstn kl 07.45-Tomelilla jvgstn kl.08.00-Ystad Industrigatan vid f d militärparkeringen kl.08.20-Skurup E-65-rasten kl.08.45-Svedala Circle K kl 09.00-Malmö, Jägersro kl.09.15-Lund Södra, Circle K kl 09.30 och vidare via Hörby och Kristianstad.

Vi stannar i Bromölla för förmiddagskaffe m dubbelfralla ( ingår i resans pris) och fortsätter sedan genom Blekinge och in i Smålandsskogarna.
Vid lunchtid är vi framme mitt i Glasriket och börjar med ett stopp på Kosta Outlet. Här finns massor av butiker på ca 20 000 kvm.
Lunch på egen hand.
Efter 3 timmars shopping checkar vi in i fina dubbelrum på Kosta Lodge och det ges möjlighet att ta ett dopp i poolen eller bubbelbadet innan vi samlas för att under ca 3 timmar äta hyttsill, ostkaka med musikalisk underhållning i glasbruket.
En trevlig afton med god mat, dryck och härlig stämning.
( drycken ingår ej )

Dag 2
Frukostbuffé och utcheckning. Sedan tar vi plats i bussen för att tillsammans med vår lokalguide ge oss ut på en historisk resa i utvandrarnas fotspår. Vi besöker givetvis Duvemåla och via utvandrarleden åker vi till Vilhelm Mobergs födelseplats i Moshult.
Under några timmar får vi se och höra vår guide berätta om ett flertal platser som vi känner igen från filmen Utvandrarna. Vi avslutar med en god lunch-Mobergare inkl måltidsdryck och kaffe med kaka. ( ingår i resans pris). Mätta och belåtna åker vi söderut och gör ett eftermiddagsstopp på Humletorkan i Kvänum, för kaffe med kakor som även det ingår i resans pris. På kvällen är vi åter hemma efter en intressant och trevlig resa i Glasriket.


Pris               2395:-                            

I resans pris ingår: Bussresa, fm-kaffe m dubbelfralla, 1 övernattning med del i dubbelrum på Kosta Lodge inkl frukost, hyttsill, guidad rundtur i utvandrarnas fotspår, lunch inkl måltidsdryck, kaffe och kaka samt eftermiddagskaffe m kakor dag 2. 
Enkelrumstillägg: 200:- 

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)