-  

Nyhet! St. Petersburg

Rysslands näst största stad!
6-dagarsresa
Avresa 6/10 

En ny spännande resa till Rysslands kulturella centrum som grundades 1703 av Peter den Store. Här får vi se såväl tjusiga och eleganta byggnader som pampig arkitektur. Dessutom besöker vi ett av världens största konstmuséer, Katarina den Storas Eremitaget, med över 3 miljoner konstskatter. Fördelat på 6 olika byggnader. Störts av dem är Vinterpalatset.

Program

Dag 1
Efter uppsamling lämnar vi Skåne och gör ett kaffestopp utmed resvägen. Gott Hagestadkaffe med tilltugg finns att köpa ombord på bussen. Vår resa fortsätter sedan genom Småland och vi stannar i Ödeshög för lunch på egen hand. Vi följer E4 förbi Linköping, Nyköping och Södertälje för att ta oss till Viking Lines färjeläge i centrala Stockholm. Incheckning i bekväma dubbelhytter. Höstbuffé ingår och därefter väntar nattlivet ombord innan vi somnar i våra hytter.

Dag 2 
Efter en skön natt smakar det bra med en god sjöfrukost, innan vi går iland i Helsingfors vid 10-tiden. Vi gör en kort rundtur i den finska huvudstaden och åker sedan österut mot Karelska näset. Lunchstopp utmed resvägen och sedan väntar gränskontrollen vid Vyborg. Vi fortsätter på ryska vägar och anländer mot kvällen till målet, St. Petersburg och vårt centralt belägna Hotel Azimut. Här bor vi 3 nätter med halvpension. Middag.
Dag 3
Frukost, därefter gör vi en intressant stadsrundtur med lokalguide, då vi bl a får se Uppståndelsekyrkan med sina fina lökkupoler, stora shoppinggatan Nevskij Prospekt och givetvis gör vi ett besök i den mäktiga Isakskatedralen. Lunch på egen hand och på eftermiddagen ingår en rundvisning på det världsberömda konstmuséet Eremitaget, som finns inrymt i Vinterpalatset.
Middag på hotellet.
Dag 4
Frukost. Under förmiddagen besöker vi den magnifika Peter och Paulfästningen som blev starten för St. Petersburg. Fästningen tillkom för att skydda den planerade staden mot svenskarna. Byggnaden byggdes på 1700-talet efter västerländska förebilder och med hjälp av inbjudna arkitekter. Eftermiddagen är fri för shopping och egna upplevelser i den fina staden med pastellfärgade fasader och vackra kyrkor. Tidig middag på hotellet och därefter ingår en 2 timmar lång båtresa på floden Neva inkl folklore, mousserande vin och snittar. En trevlig avslutning på vår vistelse i St. Petersburg.Dag 5
Frukost och avresa. Vi tar oss tillbaka till Finland och Helsingfors för att på kvällen återigen njuta av Viking Lines höstbuffé som naturligtvis ingår i resans pris. Uppfyllda av alla intryck somnar vi skönt i de bekväma hytterna.
Dag 6
På morgonen dukas den stora frukostbuffén upp och vi beundrar den fantastiska skärgården på inseglingen till Stockholm. Kl 10.00 är vi åter på svensk mark och tar oss på snabba vägar tillbaka till Skåne. Givetvis gör vi stopp utmed resvägen för lunch och kafferaster.

Pris               7995:-                            

I resans pris ingår: Bussresa, färjeöverfarter inkl del i dubbelhytt, 2 höstbufféer och frukostbufféer, 3 nätter med del i dubbelrum inkl halvpension, reseledare, stadsrundtur med lokalguide dag 3, inträden och visningar enligt program samt båtresa på Neva inkl folklore, vin, snittar.

OBS! Visum krävs och kostnad för detta tillkommer.


Enkelrumstillägg och enkelhyttstillägg: 800:- 


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta
Giltigt pass måste medtas. 
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person
Valuta: Ryska Rubel